Всесвітній день боротьби проти раку

Всесвітній день боротьби проти ракуВсесвітній день боротьби проти раку, заснований Міжнародною спілкою боротьби з онкологічними захворюваннями, відзначається 4 лютого, починаючи з 2006 року.
 
Метою заходів у всьому світі є підвищення поінформованості про цю хворобу, привернення уваги до профілактики, діагностики та лікування онкологічних захворювань.
 
Чому це вкрай важливо для нас? Тому що за 25-річний період у Херсонській області відмічається зростання онкологічної захворюваності майже на 30%, кожен день 12 мешканців Херсонщини дізнаються, що хворі на рак, і кожен день 5 мешканців Херсонщини вмирають від раку.
 
Багато життів може бути врятовано при належній профілактиці, вчасній діагностиці та за умов раннього лікування! Сучасна медицина знає близько 100 видів злоякісних новоутворень. Та за оцінками експертів, виникнення 43% онкологічних захворювань можна попередити, дотримуючись елементарних норм здорової поведінки. Це відмова від тютюну та боротьба з палінням, фізична активність та перебування на свіжому повітрі, збалансоване здорове харчування (без зловживання консервованими і смаженими продуктами), підтримання нормальної маси тіла, також - обмежене вживання алкоголю та обмежене перебування на сонці і в соляріях.

Чому стільки уваги по всьому світі приділяється саме профілактичним дослідженням, як передумові ранньої діагностики захворювання? Тому що рак, діагностований в першій стадії, успішно лікується у 97% випадків, натомість хворі, у яких встановлюється четверта стадія, мають шанс вижити лише в 13%.

2021 ріку – останній рік трирічної Всесвітньої інформаційної кампанії під лозунгом «Я Є І Я БУДУ». Ким би Ви не були, Ви маєте силу зменшити вплив раку на себе, на людей, яких Ви любите, та на весь світ. Кожен з нас має власний голос та силу на зміни. Наші дії впливають на всіх навколо нам, у наших районах, громадах, містах та селах. І сьогодні, як ніколи раніше, дякуючи електронним засобам, соціальним медіа, наші дії також відчуваються крізь кордони та океани. Кампанія цього року акцентована на незмінній силі співпраці та колективних дій. Якщо ми справді вирішили об’єднатися, ми можемо досягти того, чого всі бажаємо: більш здорового, світлого та яскравого Світу без раку.

Приєднатися до Всесвітнього руху можна на офіційному сайті https://www.worldcancerday.org.

 

 

Україна відзначає Всесвітній день боротьби проти раку подією Національного масштабу - III Форумом онкопацієнтів, що цьогоріч присвячений стратегії боротьби із раком в Україні.

 

III форум онкопацієнтів

опубліковано 04 02 2021

до новин


ДОМАШНЯ    ПРО ДИСПАНСЕР    НОВИНИ    ПРЕСА    ВІДДІЛЕННЯ    МЕДІА-АРХІВ    ІНФОРМАЦІЯ    КОНСУЛЬТАЦІЯ    ЗВ'ЯЗОК