Прийнята обласна програма боротьби з онкологічними захворюваннями

Прийнята регіональна програма боротьби із онкологічними захворюваннямиНаприкінці січня на колегії Херсонської обласної державної адміністрації було представлено обласну програму боротьби з онкологічними захворюваннями на 2019 ⎯ 2023 роки. Вона знайшла підтримку присутніх, адже всі розуміють надзвичайну важливість профілактики цих захворювань, забезпечення їх раннього виявлення та лікування. Онкологія є однією з найнебезпечніших медико-біологічних і соціально-економічних проблем. Захворюваність та смертність населення постійно зростають.

 

8 лютого під час XXIII сесії Херсонської обласної ради VII скликання цю програму було прийнято. За це рішення проголосували 49 депутатів.

 

«Ми запропонували рішення, за яким робимо акцент на те, щоб в ранніх стадіях виявляти і здійснювати профілактику онкологічні захворювання. Ми виділяємо ресурс, аби це було безкоштовно для кожного жителя області. Також буде створено 4 скринінгові центри в регіоні, в яких ці аналізи оброблятимуться, у випадку виявлення, результати направлятимуться до Херсонського онкодиспансеру. Обласна програма боротьби з онкозахворюваннями є революційною, їй немає аналогів в Україні. Дякую депутатському корпусу за підтримку», - прокоментував голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв.

 

Очільник Херсонщини зазначив: «Ми очікуємо на допомогу від Уряду. За ініціативи народного депутата України Олександра Співаковського частина коштів вже надійшла».

 

Нагадаємо, що нещодавно рішенням Уряду додатково розподілено 5,8 млн. грн. у межах субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій для придбання високовартісного медичного обладнання для діагностики та лікування онкологічних хворих в Херсонській області.

 

 

за матеріалами Херсонської ОДА

Херсонці

Вгору

опубліковано 09 02 2019

до новин


ДОМАШНЯ    ПРО ДИСПАНСЕР    НОВИНИ    ПРЕСА    ВІДДІЛЕННЯ    МЕДІА-АРХІВ    ІНФОРМАЦІЯ    КОНСУЛЬТАЦІЯ    ЗВ'ЯЗОК