Візит делегації зі Швеції до Херсонського обласного онкологчного диспансеру

16 червня 2018 року Херсонський обласний онкологічний диспансер вдруге за останні 4 місяці приймав гостей зі Швеції. Цього разу заклад відвідали: Йорген Ларссон, професор хірургії та заступник декана, колишній член Нобелівської асамблеї при Каролінському університеті Швеції, Ебба Гунілла Хульт, радник з питань охорони здоров’я Шведської Бізнес Асоціації в Україні, торговий уповноважений Швеції в Україні (2011–2014), Олександр Машинець, представник Посольства Швеції в Україні та супроводжуючі їх особи.

Гості оглянули стаціонарні відділення і поліклініку, арт-простір "Галерея життя" і зимовий сад диспансеру,  радіологічний корпус з повністю готовими приміщеннями для встановлення сучасного обладнання для променевої діагностики та променевої терапії, поспілкувалися з пацієнтами, побажали їм скорішого одужання.

За словами професора Йоргена Ларссона, за останні 40 років, завдячуючи добре налагодженій скринінговій програмі, яка охоплює все жіноче населення країни у віці 45-65 років та ефективному лікуванню, виживаність хворих на рак молочної залози зросла з 50% до 95%. (Для порівняння у Херсонській області на теперішній час цей показник становить 65%).

Шведські та херсонські лікарі домовилися про подальшу співпрацю з питань оснащення закладу сучасним обладнанням, перспектив розвитку онкологічної допомоги на Херсонщині та навчання лікарів різних спеціальностей у Швеції.

 

опубліковано 18 06 2018

до новин


ДОМАШНЯ    ПРО ДИСПАНСЕР    НОВИНИ    ПРЕСА    ВІДДІЛЕННЯ    МЕДІА-АРХІВ    ІНФОРМАЦІЯ    КОНСУЛЬТАЦІЯ    ЗВ'ЯЗОК