Персональна виставка Олександра Степаненко

Персональна виставка Олександра Степаненко29 листопада в «Галереї життя» Херсонського обласного онкологічного диспансеру відкрилась виставка робіт талановитого херсонського архітектора і художника Олександра Степаненка. На 29 картинах, виконаних у техніці олійного живопису, автор відобразив мальовничі куточки Херсону, тому й експозиція отримала назву – «Мелодії рідного міста». Відкриваючи захід, головний лікар онкодиспансеру Ірина Сокур зазначила, що виставка приурочена до 70-ї річниці закладу і не випадково відбувається саме зараз.

 

Дійсно, 2 грудня 1947 року був заснований Херсонський обласний онкологічний диспансер. В кінці грудня 2008 року введена в експлуатацію перша черга новобудови, в грудні 2009 року – друга черга, а в грудні 2013 – третя.

 

«Це незвичайна виставка незвичайної людини, – сказала під час відкриття Ірина Сокур. – Олександр Степаненко – дуже талановитий архітектор, митець, художник, який тривалий час працював в проектному інституті «ДІПРОМІСТО» і керував групою архітекторів, що створювали новобудову онкодиспансеру. Виставка «Мелодії рідного міста» показує, як художник любить місто Херсон».

За словами митця, малював він з дитинства, відвідував студію образотворчого мистецтва в Будинку піонерів. Пізніше навчався в Полтаві на архітектурному факультеті, друкувався в газетах і журналах як художник-карикатурист. Раніше надавав перевагу акварелі, зараз найчастіше для написання картин використовує олійні фарби.

 

«Найбільше в мене на картинах вулиці Суворова, на жаль, там все менше і менше старовинних будинків залишається. Люблю малювати зиму, люблю, коли дощ, мокро і є відображення на бруківці. Є в мене міські пейзажі Львова, Києва, Криму», - ділиться художник.

У творчому доробку Олександра Степаненка не лише картини, а й ілюстрації до книжок, переклад з польської творів Адама Міцкевича, участь у проектуванні та будівництві багатьох знакових об'єктів у Херсоні та області, серед яких будинок СЕС морського порту, учбовий корпус філологічного факультету ХДУ, поліклініка обласної лікарні, обласна стоматологічна поліклініка, будинок "Укртелекому", районна аптека у м. Гола Пристань та багато інших.

Виставка картин триватиме протягом місяця. Полотна, де з неабиякою майстерністю зображені улюблені куточки міста Херсон, відволікатимуть від важких думок, покращуватимуть настрій, надихатимуть жити і працювати пацієнтів та співробітників онкодиспансеру.

 

Фотозвіт

 

Департамент охорони здоров'я

Любимый Херсон

ПІК

Новости Херсонщины

Херсон online

0552.ua

РИА новости

опубліковано 02 12 2017

до новин


ДОМАШНЯ    ПРО ДИСПАНСЕР    НОВИНИ    ПРЕСА    ВІДДІЛЕННЯ    МЕДІА-АРХІВ    ІНФОРМАЦІЯ    КОНСУЛЬТАЦІЯ    ЗВ'ЯЗОК