Якісна діагностика вдома: Нижні Сірогози

Фахівці Херсонського обласного онкологічного диспансеру з 28 серпня по 1 вересня в рамках програми Херсонської обласної ради "Наближення якісної діагностики до населення області" працювали у Нижньосірогозькому районі. Стан здоров’я усіх бажаючих перевіряли онкохірург, онкогінеколог та онкоуролог. За робочий тиждень лікарі проконсультували 695 мешканців району.

За результатами первинного огляду і проведених на базі центральної районної лікарні обстежень було виявлено, що 272 мешканця Нижньосірогозького району потребують подальшої допомоги лікарів. А саме, діагностовано 7 випадків підозри на рак передміхурової залози, 2 випадки підозри на рак молочної залози, 1 випадок саркоми м’яких тканин, 1 випадок підозри на рак шийки матки, 2 випадки підозри на рак тіла матки. 235 обстежених осіб мали передпухлинну і непухлинну патологію та 23 особи - хронічні запальні захворювання.

16 пацієнтів, що хворіли на онкологічні захворювання, та проживають у Нижньосірогозському районі, мали змогу пройти якісне планове обстеження, не виїжджаючи до Херсону.

464 жінки пройшли огляд гінеколога із цитологічним дослідженням. 595 осіб здали кров на визначення рівня онкомаркерів, за результатами досліджень рівень вище норми був отриманий у 4 жінок та у 8 чоловіків, яким необхідне подальше обстеження. Із 46 проведених аналізів калу на приховану кров, у 1 пацієнта виявлений позитивний результат, що також потребує подальшого обстеження кишківника та шлунку.

Попри насичену консультативну та діагностичну роботу, онкологи знаходили час для навчання та тренінгів із колегами. Так, проведені майстер-класи для лаборантів, практичні заняття із медичними сестрами оглядових кабінетів та цикл лекцій щодо раннього виявлення онкологічних захворювань.

 

опубліковано 03 09 2017

до новин


ДОМАШНЯ    ПРО ДИСПАНСЕР    НОВИНИ    ПРЕСА    ВІДДІЛЕННЯ    МЕДІА-АРХІВ    ІНФОРМАЦІЯ    КОНСУЛЬТАЦІЯ    ЗВ'ЯЗОК