Якісна діагностика вдома: Нововоронцовка

На Херсонщині триває обласна програма "Наближення якісної діагностики до населення області".  В рамках програми фахівці Херсонського обласного онкологічного диспансеру з 14 по 18 серпня працювали у Нововоронцовському районі. Два робочи дні онкологи вели прийом на базі Нововоронцовської ЦРЛ, три дні були присвячені виїздам бригади до віддалених амбулаторій сімейної  медицини.


Медиками Нововоронцовського району напередодні візиту онкологів було проведено анкетування серед населення району та відібрано для огляду осіб із груп ризику.


Онкохірург, онкоуролог та онкогінеколог за тиждень оглянули та проконсультували 536 жителів Нововоронцовського району, серед них 78 онкохворих диспансерної групи. Більше 500 мешканців району здали кров на онкомаркери, 15 із них мали завищені показники. Взяті 164 аналізи калу на приховану кров, всі результати були негативними. 340 жінкам виконані цитологічні мазки, виявлено 165 дисплазій різного типу.

При первинному огляді лікарями онкодиспансеру були виявлені 277 осіб, що потребували подальшого обстеження та лікування. Серед них, у 13 осіб діагностовано злоякісні новоутворення та підозру на них, у 239 - передпухлинні захворювання та у 25 - запальні захворювання. Частина хворих вже отримала лікування у Херсонському обласному онкологічному диспансері.


Традиційною для виїзної роботи фахівців онкодиспансеру є і робота навчальна, що включала тренінги із виконання експрес-тестів у клініко-діагностичній лабораторії, практичні заняття із персоналом жіночих та чоловічих оглядових кабінетів та лекції щодо ранньої діагностики злоякісних новоутворень.

 

опубліковано 22 08 2017

до новин


ДОМАШНЯ    ПРО ДИСПАНСЕР    НОВИНИ    ПРЕСА    ВІДДІЛЕННЯ    МЕДІА-АРХІВ    ІНФОРМАЦІЯ    КОНСУЛЬТАЦІЯ    ЗВ'ЯЗОК