Якісна діагностика вдома: Велика Олександрівка

Якісна діагностика вдома: Велика ОлександрівкаНа Херсонщині триває обласна програма "Наближення якісної діагностики до населення області". З 19 по 23 червня бригада фахівців Херсонського обласного онкологічного диспансеру працювала у Великоолександрівському районі. Три робочі дні фахівці Херсонського обласного онкологічного диспансеру вели прийом на базі Великоолекандрівської ЦРЛ, також були організовані виїзди бригади до Калінінської та Борозенської амбулаторій сімейної  медицини.

Медичні працівники Великоолександрівської ЦРЛ та Центру первинної медико-санітарної допомоги напередодні візиту онкологів провели анкетування серед населення району та відібрали для огляду осіб із груп ризику. Всього було опитано більше 3000 осіб.

Онкохірург, онкоуролог та онкогінеколог за тиждень оглянули та проконсультували 915 жителів Великоолександірвського району. Більше 700 жителів району здали кров на онкомаркери, взяті 100 аналізів калу на приховану кров, 342 жінкам виконані цитологічні мазки.

При первинному огляді лікарями онкодиспансеру були виявлені 4 випадки раку передміхурової залози, 3 випадки раку молочної залози, 2 випадки раку кишківника, 9 випадків раку шкіри, 1 випадок раку шийки матки. Крім того, за даними окнотестів та цітологічних досліджень, виявлено 7 випадків дисплазій та 1 випадок раку шийки матки, 6 випадків підозри на рак яєчників та 6 випадків підозри на рак передміхурової залози. Сьогодні частина хворих вже отримує лікування у Херсонському обласному онкологічному диспансері.

 

Також 24 жителі Великоолександрівського району, що раніше хворіли на рак, пройшли плановий огляд на базі ЦРЛ та не мають необхідності їхати на огляд до Херсону.

Фахівці онкодиспансеру працювали не тільки з пацієнтами, а і з колегами. Навчальна робота включала тренінги із виконання експрес-тестів у клініко-діагностичній лабораторії та серію лекцій щодо ранньої діагностики злоякісних новоутворень.

Вже 3 липня спеціалісти онкодиспансеру вирушать до Горностаївської центральної районної лікарні. Нагадаємо, що програма виїзної онкологічної допомоги розрахована на виявлення 12 видів раку і крім оглядів фахівців, включає швидкі та надійні онкотести. Вчасно консультуйтеся у лікарів та будьте здоровими!

 

Якісна діагностика вдома: Велика Олександрівка

 

Херсонська обласна рада

Департамент охорони здоров'я

Херсонщина за день

Херсонщина за день

Online.ua

Online.ua

Херсон online

Газета Вгору

Постфактум

опубліковано 30 06 2017

до новин


ДОМАШНЯ    ПРО ДИСПАНСЕР    НОВИНИ    ПРЕСА    ВІДДІЛЕННЯ    МЕДІА-АРХІВ    ІНФОРМАЦІЯ    КОНСУЛЬТАЦІЯ    ЗВ'ЯЗОК