ХООД - переможець національного конкурсу міні-грантів

Національний конкурс міні-грантівКомпанія AVON в Україні вперше надала грантову допомогу 5 державним обласним медичним закладам для боротьби з раком молочної залози загальним розміром 625 тис. грн. Про це 12 квітня під час прес-конференції в УНІАН повідомила генеральний директор AVON в Україні та Грузії Карина Таковенко. «Ми хотіли б момент скринінгу та ранньої діагностики виводити на доступний рівень. Так, зараз у комерційних клініках є дуже багато мамографічних апаратів, але не у всіх жінок є можливість отримувати цю послугу, цю консультацію. Тому саме через це виникла ідея міні-грантів, які б ми хотіли надати для онкоцентрів, які зможуть інвестувати їх у доступність раннього скринінгу, ранньої діагностики і давати можливість жінкам безкоштовно проходити обстеження», - сказала вона.


Переможців національного конкурсу визначала експертна рада, до складу якої увійшли онкологи, фахівці променевої діагностики, громадські активісти, які перенесли захворювання на рак молочної залози.  В результаті конкурсного відбору було визначено 5 переможців: Львівський державний онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр, Сумський обласний клінічний онкологічний диспансер, Херсонський обласний онкологічний диспансер, Черкаський обласний онкологічний диспансер та Чернігівський обласний онкологічний диспансер.

«Досвід багатьох країн ЄС свідчить, що рання діагностика дозволяє знизити смертність жінок від раку молочної залози до 30%. Скринінг дозволяє виявити пухлини розміром в міліметри, а це дозволяє не видаляти молочну залозу. Це дозволяє її залишити, не інвалідизувати жінку», - наголосила голова правління благодійного фонду «Здоров’я жінки та планування сім’ї» Галина Майструк.

Головний лікар Херсонського обласного онкологічного диспансеру Ірина Сокур зазначила: "Ми дуже вдячні компанії AVON за увагу до проблеми раку молочної залози, за глибоку системну просвітницьку роботу та благодійні заходи, що роблять професійну медичну допомогу ближчою до жінок. Незважаючи на те, що скринінгові обстеження не є завданням спеціалізованих онкологічних закладів, у Херсонському обласному онкологічному диспансері профілактичні обстеження проводяться постійно. Отримані за програмою міні-грантів кошти допоможуть нам зробити ще доступнішим якісне мамографічне обстеження, в першу чергу, для сільського населення".

Відомо, що рак молочної залози є найпоширенішим онкологічним захворюванням серед жінок в Україні. Згідно з останніми статистичними даними, щороку в Україні діагностується понад 16 000 нових випадків захворювань на рак молочної залози, в тому числі у Херсонській області більше 450 жінок щороку вперше чують діагноз "рак молочної залози". За умови ранньої діагностики, основою якої є мамографія, можливе повне одужання.
 

Кіровоград24

Cosmopolitan Україна

Health-ua

УНІАН

Херсонщина за день

Гривна

Таврийские вести

Херсон Daily

опубліковано 14 04 2017

до новин


ДОМАШНЯ    ПРО ДИСПАНСЕР    НОВИНИ    ПРЕСА    ВІДДІЛЕННЯ    МЕДІА-АРХІВ    ІНФОРМАЦІЯ    КОНСУЛЬТАЦІЯ    ЗВ'ЯЗОК