Всеукраїнський День діагностики меланоми

Всеукраїнський День діагностики меланоми13 квітня 2017 року в Україні відбудеться дев'ятий Всеукраїнський день діагностики меланоми в рамках європейської програми "Євромеланома". У Херсонському обласному онкологічному диспансері буде проводитися додатковий прийом всіх бажаючих для діагностики захворювань шкіри, з 08:00 до 16:00, у кабінетах №201, №209, №303 поліклініки.


Основна мета заходів у цей день - донести до суспільства інформацію про таку небезпечну хворобу як меланома, та її наслідки, а також допомогти у ранньому розпізнаванні ознак злоякісного переродження утворів на шкірі.

Меланома - одна з найбільш злоякісних пухлин шкіри, яка протягом першого року після встановлення діагноза може призвести до смерті. Статистика захворюваності за останні роки має тенденцію до збільшення. Отже, вкрай важливе своєчасне виявлення хвороби та якомога швидке лікування.

За результатми минулого року в Україні у День меланоми було оглянуто більше 95 тисяч осіб, та встановлений попередній діагноз меланоми у 222 випадках.

Всього за 8 років (2009-2016) проведення Дня меланоми в Україні було оглянуто 235 958 осіб та виявлено 769 випадків меланоми та 2101 випадок раку шкіри.

В рамках проведення Дня меланоми кожен, хто не має можливості з'явитися на огляд, може безкоштовно визначити свою приналежність до групи ризику, використовуючи фотоапарат та інтернет. Для цього необхідно якісно сфотографувати утворення на шкірі та віправити фото у період з 10 по 13 квітня на елекронну адресу info@telederm.com.ua

 

 

детальніше

опубліковано 10 04 2017

до новин


ДОМАШНЯ    ПРО ДИСПАНСЕР    НОВИНИ    ПРЕСА    ВІДДІЛЕННЯ    МЕДІА-АРХІВ    ІНФОРМАЦІЯ    КОНСУЛЬТАЦІЯ    ЗВ'ЯЗОК