Термомамографія - новий метод обстеження молочних залоз

Шановні жінки! У Херсонському обласному онкологічному диспансері Ви маєте можливість пройти термографію молочних залоз, безкоштовно та без направлення лікаря. Талон на проходження дослідження Ви можете отримати у реєстратурі поліклініки Херсонського обласного онкологічного диспансеру. Кабінет термографії працює з понеділка по п'ятницю, з 8:00 до 14:00 до 10 квітня. Термомамографічне обстеження вже пройшли більше 100 жінок.

 

Термографія - простий, доступний і абсолютно безпечний метод обстеження молочних залоз. Метод полягає у вимірюванні різниці температури шкіри молочних залоз. Патологічні процеси викликають підвищення температури, яке можна зафіксувати спеціальною апаратурою. Проводиться: контактне вимірювання температури великих площ поверхні тіла за допомогою матриці інтелектуальних датчиків; формування та комп'ютерна візуалізація карт розподілу температури (термограм) на обстеженій ділянці; статистична обробка термограм і розрахунок абсолютних і диференціальних діагностичних параметрів. У результаті дослідження створюється термокарта молочних залоз, на якій позначаються зони підвищення температури. Метод термографії дозволяє запідозрити патологію грудей на ранніх стадіях.


Недоліками термографії є невисока чутливість і низька роздільна здатність при виявленні невеликих вогнищ, а також неможливість вивчення детальної структури тканини молочної залози.
 

опубліковано 23 03 2017

до новин


ДОМАШНЯ    ПРО ДИСПАНСЕР    НОВИНИ    ПРЕСА    ВІДДІЛЕННЯ    МЕДІА-АРХІВ    ІНФОРМАЦІЯ    КОНСУЛЬТАЦІЯ    ЗВ'ЯЗОК