Персональна виставка робіт Ольги Бринцевої у "Галереї життя"

6 березня в рамках арт-проекту «Галерея життя» Херсонського обласного онкологічного диспансеру відкрилася виставка відомої української художниці Ольги Бринцевої «Життя – прекрасне».

 

Ольга Бринцева - членкиня Національної спілки художників України, відомий майстер гобеленів, постійна учасниця виставок у Німеччині, Франції, Монако, різноманітних виставок в Україні. Експозиція складається із 21 роботи, більшість виконані у техніці олійного живопису та вперше у «Галереї життя» представлені гобелени. У час Великого посту на напередодні Пасхальних свят темою виставки є Біблійні сюжети, що переплітаються із одухотвореними пейзажами місць паломництва Середземномор’я.


«Ольга Бринцева - життєрадісна, оптимістична та неймовірно талановита, дуже відома художниця, і ми щасливі, що зірка такої величини приймає учать у нашому арт-проекті, що є можливість показати цікаві роботи нашим пацієнтам та співробітникам» - зазначила головний лікар Херсонського обласного онкологічного диспансеру Ірина Сокур.

Поздоровити Ольгу із відкриттям персональної виставки у Херсоні прийшли багато колег, друзів та найрідніша людина – мама.

Олександр Ковач - залужений художник України, голова херсонської організації Національної спілки художників України на відкритті виставки представив свою колегу та зауважив, що Ольга працює у рідкій на теперішній час техніці ручного ткацтва, що є дуже кропіткою працею та подякував головному лікарю Ірині Сокур за підтримку херсонських митців.

Михайло Варгун - заслужений працівник культури України, директор Херсонського училища культури розповів, що Ольга багато років працювала у Херсонському училищі культури, та її учні є і серед співробітників Херсонського обласного онкологічного диспансеру.

«У Херсонському обласному онкологічному диспансері є храм Святого Нектарія Егінського, до якого моляться люди, що хворіють онкологічними захворюваннями. Ви лікуєте людей не тільки фізично, а і духовно. Не тільки церква є у вас, а навіть і виставкова зала. Хай кожен побачить в цьому щось добре, щось живе, щось вічне, і щоб це надихало людей на життя, надихало на спасіння. Щоб люди які до вас приходять завжди отримували зцілення» - побажав настоятель Свято-Єкатерининського собору протоієрей Петро.

Ольга Бринцева зауважила, що допомогти одне одному можна по-різному: можна добрим словом, можна просто посміхнутися, і це також буде допомога, та побажала, щоби у душах завжди було чисто, тепло та гарно.
 

"Галерея життя" є місцем зустрічі друзів. На відкриття нової експозиції прийшли учасниці попередніх виставок Ірина Бондаренко та Раїса Танська, художниці подарували закладу свої роботи.

 

Фотозвіт

 

 

Департамент охорони здоров'я

Таврия24

Херсон Online

Kherson.net.ua

ПостФактум

0552.ua

NewsMir

Гривна

ХерсонDaily

Херсонщина за день

Ukraine Art News

Вгору

Херсонці

опубліковано 11 03 2017

до новин


ДОМАШНЯ    ПРО ДИСПАНСЕР    НОВИНИ    ПРЕСА    ВІДДІЛЕННЯ    МЕДІА-АРХІВ    ІНФОРМАЦІЯ    КОНСУЛЬТАЦІЯ    ЗВ'ЯЗОК