Виставка Ірини Бондаренко відкрила другий рік роботи «Галереї життя»

У понеділок, 6 лютого о 12:00 в рамках арт-проекту «Галерея життя» у Херсонському обласному онкологічному диспансері відкрилася виставка робіт неординарної херсонської художниці Ірини Бондаренко. Персональна виставка Ірини має назву «Миттєвості». Експозиція складається із 20 робіт, виконаних за унікальними авторськими техніками.

 

Відкриваючи захід, заступник директора Департаменту охорони здоров’я Херсонської обласної державної адміністрації Ліна Бондарева наголосила на важливості такої роботи закладу: «Позитивна атмосфера виставок невеликими кроками прискорює одужання хворих на таку складну недугу як онкологія. Це також і можливість для колективу, який щодня зустрічається з людським болем, стресом, сльозами, отримати позитивні емоції».

«Коли починався проект, ми не знали, чи існуватиме він на традиційній основі. Але все сталося. Сьогодні ми відзначаємо перший рік роботи, та вже маємо традицію щомісяця оновлювати експозицію і знайомитись з херсонськими митцями» – зазначила головний лікар Херсонського обласного онкологічного диспансеру Ірина Сокур.

Ірина Бондаренко розповіла: «Всі матеріали, що потрапляють до мене у руки, хочеться одразу перетворити на щось гарне. Все наше життя складається із миттєвостей, звідси і назва виставки. Намагаюся кожну мить використовувати для творчості, робити щось добре, світле та хороше – це мій принцип – щоби нічого негативного ніколи не відображалося у моїх роботах».

Відзначити перший рік роботи «Галереї життя» прийшли багато гостей, серед них були й учасники минулих виставок: співорганізатор першої виставки, директор школи мистецтв «Ювента» Фіруза Тимофеєва, херсонські художниці Світлана Бокій та Раїса Танська.

Кожна робота, представлена в експозиції, створює власну особливу атмосферу, є і непереборна сила стихії, і легкість перших весняних квітів, і затишок ранньої осені. Вони різні, та всі без вийнятку сповнені душевним теплом та оптимізмом. У творчому доробку Ірини Бондаренко сотні робіт, що знайшли своє місце у приватних колекціях в США, Німеччині, Франції, Англії, Словенії та в різних регіонах України. Майстриня любить експериментувати, поєднувати різні матеріали та різні види творчості. Так народилася власна неповторна техніка – поєднання тонкого батику, ідеально гладкого шовку та об’ємних елементів із вовни.

В рамках виставки, 15 лютого, о 14:00 Ірина проведе майстер-клас із батику для всіх бажаючих, на якому присутні навчаться новій техніці та створять спільне панно «Дорога мрії». Сама експозиція триватиме у «Галереї життя» протягом місяця.


Фотозвіт

 

Херсонська ОДА

Департамент охорони здоров'я

Таврия24

Ukraine Art News

Ukraine Art News. Фото

Херсонський вісник

Херсонщина за день

Херсонці

Вгору

Голая пристань

опубліковано 07 02 2017

до новин


ДОМАШНЯ    ПРО ДИСПАНСЕР    НОВИНИ    ПРЕСА    ВІДДІЛЕННЯ    МЕДІА-АРХІВ    ІНФОРМАЦІЯ    КОНСУЛЬТАЦІЯ    ЗВ'ЯЗОК