На стінах онкодиспансеру розцвів «Дивосад»

ДивосадНапередодні Всесвітнього дня боротьби проти раку у Херсонському обласному онкологічному диспансері відкрилася нова зона відпочинку для пацієнтів та відвідувачів.

«Історія цього саду розпочалася дуже давно. Ще під час проектування онкологічного диспансеру ми спланували приміщення, які можна було би заповнити зеленню і квітами. Проте на початку роботи у новому комплексі в першу чергу стало питання організації лікувально-діагностичного процесу.  Я дуже вдячна Юлії Герасимчук, яка нещодавно прийшла до нас с ідеєю зобразити чудернадські рослини на стінах - Дивосад. Результат спільної праці багатьох небайдужих людей ми бачимо сьогодні. Якщо раніше наш диспансер був у врівноважених, спокійних кольорах, то зараз фантазійна зелень на стінах і вічнозелені квіти зимового саду увірвалися в наші приміщення, і я сподіваюся, що вони будуть нести радість, хороший настрій і віру в життя» - розповіла головний лікар Херсонського обласного онкологічного диспансеру Ірина Сокур.

Дивосад розмістився на площі 90 квадратних метрів, у переході, що пов’язує корпуси диспансеру. Простора та світла територія, наповнена зеленим листям та різноквітом, спокоєм та рівновагою, стала справжньою окрасою закладу. З початку створення фантазійного Дивосаду до процесу долучилися добрі друзі диспансеру – херсонські митці. Художниця Юлія Герасимчук зі своєю колегою, художником театру ляльок Ольгою Войткевич-Шевченко та завідуючою господарством диспансеру Ольгою Нідовесовою, декілька тижнів працювали над розписом на стінах майбутнього Дивосаду.

«Ми намагалися працювати від всієї душі, щоби вкласти часточку себе у ці стіни, щоби кожен, хто зайде сюди, отримував релакс, здоров'я, щастя. Нам хотілося створити справній фантазійний світ» - підкреслила Юлія Герасимчук.

На урочистому відкритті «Дивосаду» було багато гостей, до диспансеру завітали Олексій Павлов, директор клініки "Дніпромед", проректор з наукової роботи Аграрного університету Михайло Федорчук зі своєю командою, які займалися озелененням териториї диспансеру, представники обласної профспілки працівників охорони здоров'я, співробітники всіх відділень диспансеру, пацієнти закладу та просто небайдужі люди - всі прийшли із подарунками - живими квітами. Кожна квітка знайшла своє місце у зимовому саду.

«Я вдячна всім за допомогу, адже тільки разом ми можемо робити щось по-справжньому гарне. Я впевнена, що у всіх, хто прийде у наш сад, буде весняний настрій за будь-якої погоди за вікном, що Дивосад стане місцем, де наші пацієнти зможуть відпочити та повірити в своє одужання» - підкреслила Ірина Сокур.

Колектив Херсонського обласного онкологічного диспансеру звертається до всіх небайдужих із проханням наповнити Дивосад кімнатними рослинами. За потреби ми можемо забрати кімнатні рослини транспортом закладу. Дзвоніть за телефоном ‎(0552) 35 92 88 або залишайте повідомлення за електронною поштою onko.xood@gmail.com. Давайте створимо Диво разом!

Нагадаємо, що 4 лютого - Всесвітній день боротьби проти раку. Метою інформаційних кампаній по всьому світу є привернення уваги до власного здоров'я, регулярних профілактичних обстежень, які допоможуть вчасно виявити та успішно лікувати онкологічні захворювання. Як повідомлялося раніше, 6 лютого з 8:00 до 15:00 відбудеться День відкритих дверей у поліклініці Херсонського обласного онкологічного диспансеру. Кожний бажаючий зможе отримати консультацію онколога без направлення лікаря.

 

Фотозвіт

 

 

Херсонська ОДА

Департамент охорони здоров'я

ХерсонDaily

ХерсонDaily (фото)

ХерсонOnline

0552.ua

Таврия24

Новости Херсона. Анонс

НИА Новости24. Анонс

Херсонці. Анонс

Гривна. Анонс

Постфактум. Анонс

ХерсонDaily. Анонс

Херсонщина за день. Анонс

0552.ua. Анонс

ХерсонOnline. Анонс

ГлаголИнфо. Анонс

опубліковано 31 01 2017

до новин


ДОМАШНЯ    ПРО ДИСПАНСЕР    НОВИНИ    ПРЕСА    ВІДДІЛЕННЯ    МЕДІА-АРХІВ    ІНФОРМАЦІЯ    КОНСУЛЬТАЦІЯ    ЗВ'ЯЗОК