Майстер-клас із флористики в ХООД

Майстер-клас із флористики23 жовтня у Херсонському обласному онкологічному диспансері, в рамках Всесвітнього місячника боротьби проти раку молочної залози,  відбувся майстер-клас із флористики від відомої херсонської художниці Галини Руденко.

Майстер-клас із флористики є однією із форм арт-терапії (або лікування творчістю).  Креативна терапія в онкології сприяє зростанню внутрішньої активності пацієнта у боротьбі із хворобою, розвитку саморегуляції та емоційно-вольового контролю,  посилює терапевтичний ефект від інших видів лікування та забезпечує найбільш ефективну взаємодію хворої людини з оточуючим світом, а значить підвищує якість життя пацієнта і є абсолютно природним методом зцілення та розвитку людської душі. Крім того, відомо, що серед медичних працівників, онкологи частіше за всіх страждають від професійного вигорання, і саме творчість є одним з кращих помічників у подоланні цього стану.

На запрошення головного лікаря Херсонського обласного онкологічного диспансеру Ірини Володимирівни Сокур, відома у Херсонській області та далеко за її межами художниця, лікар-цитолог Галина Павлівна Руденко провела заняття з основ флористики для пацієнтів та співробітників онкодиспансеру. Навчитися новому прийшли жінки, які  перенесли операцію на молочній залозі, отримують хіміотерапію та які вже завершили лікування і відновлюються після перенесеної хвороби. Працівники Херсонського онкодиспансеру також з великим інтересом віднеслися до заходу, дехто прийшов навчитися сам та навчити дітей, інші - підтримати колег. В залі не лишилося жодного вільного місця. На три години приміщення диспансеру перетворилося на казкову майстерню, де панували спокій та краса, де кольори самої Природи, мудре слово вчителя та гарний настрій допомогли кожному, хто прийшов, створити свій власний витвір мистецтва.

 

Фотозвіт

 

читати на сайті МОЗ України

читати на сайті Херсонської обласної державної адміністрації

читати на сайті Департаменту охорони здоров'я Херсонської ОДА

читати на сайті "Онко портал"

опубліковано 25 10 2014

до новин


ДОМАШНЯ    ПРО ДИСПАНСЕР    НОВИНИ    ПРЕСА    ВІДДІЛЕННЯ    МЕДІА-АРХІВ    ІНФОРМАЦІЯ    КОНСУЛЬТАЦІЯ    ЗВ'ЯЗОК