Перша Таврійська школа з питань онкології - 2013

29-30 серпня 2013 року у Херсонському обласному онкологічному диспансері у рамках ПЕРШОЇ ТАВРІЙСЬКОЇ ШКОЛИ З ПИТАНЬ ОНКОЛОГІЇ відбулася регіональна науково-практична конференція на тему «Актуальні питання діагностики і лікування онкологічних захворювань».


Серед доповідачів 7 докторів медичних наук та 3 кандидати медичних наук - провідні вчені-онкологи України - співробітники Національного інституту раку, Запорізької та Харківської медичних академій післядипломної освіти, Донецького Національного медичного університету, Харківського обласного клінічного онкологічного центру, Інституту медичної радіології ім.С.П.Григор'єва, Інституту загальної та невідкладної хірургії ім.В.Т.Зайцева, Інституту експериментальної патології, онкології і радіобіології ім.Р.Є.Кавецького.

Конференція почалася з привітання заступника начальника управління з організації медичної допомоги населенню – начальника відділу розвитку та контролю якості медичної допомоги населенню, акредитації Департаменту охорони здоров’я Херсонської облдержадміністрації Андрія Пасіки.

Перше пленарне засідання відкрила доповідь головного лікаря Херсонського обласного онкологічного диспансеру Ірини Сокур. Увага аудиторії була зосереджена на зростанні показників онкологічної патології в області.
«Херсонська область відноситься до регіонів з високим рівнем онкологічної захворюваності, що обумовлено як соціально-економічними так і екологічними факторами і перевищує середній показник по Україні протягом останніх шести років. Пік захворюваності як серед чоловічого так і серед жіночого населення припадає на вікову групу 60-64 та 70-74 роки», - зазначила Ірина Володимирівна.
Також у своїй доповіді головний лікар визначила основні шляхи удосконалення організації протиракової боротьби в умовах реформування системи охорони здоров'я, та підкреслила:
"Протиракова боротьба є однією із найважливіших складових охорони здоров’я. Від якості сумісної роботи всіх лікувально-профілактичних закладів залежать основні показники онкологічної допомоги населенню. Виявлення хворого на рак у ранній стадії – це головна стратегія протиракової боротьби у всіх країнах світу".

Багато уваги доповідачами приділялось новим стандартам у лікуванні раку основних локалізацій, зокрема, таргетній терапії.

Найгарячіше обговорення викликали доповіді, що стосувалися рентген-ендоваскулярних методик у лікуванні онкологічних захворювань, що свідчить про стрімко зростаючий інтерес до інтервенційної радіології.

Треба відзначити, що проведення Першої Таврійської школи з питань онкології стає доброю традицією. В цьому році у заході прийняли участь лікарі з 8 областей України.

Дякуємо за підтримку та допомогу в проведенні конференції генеральним спонсорам - компаніям «AstraZeneca» та «Roche» а також компаніям «EGIS» та «EBEWE Pharma».


Фотозвіт


Статті про конференцію

>>Офіційний сайт МОЗ України, 29.08.2013

>>Офіційний сайт Херсонської обласної державної адміністрації, 29.08.2013

>>Офіційний сайт Департаменту охорони здоров'я Херсонської обласної державної адміністрації, 29.08.2013

>>ПІК-південна інформаційна компанія, 30.08.2013

>>Офіційний сайт КЗ "Херсонська міська клінічна лікарня ім. А. і О.Тропіних"

>>Херсон online

опубліковано 01 09 2013

до новин


ДОМАШНЯ    ПРО ДИСПАНСЕР    НОВИНИ    ПРЕСА    ВІДДІЛЕННЯ    МЕДІА-АРХІВ    ІНФОРМАЦІЯ    КОНСУЛЬТАЦІЯ    ЗВ'ЯЗОК